DIRECTORIO

"Territories of Peace". Barnadas Huang Art Gallery. Singapore. Acuarelas naturales AGAIN SAILING ALGUNAS PALMERAS MARROQUÍES Algunos dibujos de niño. ALGUNOS RECUERDOS LITORALES. ANIMALOTS AUTORETRATOS AVIARIUM. Barcos 1990 BARNADAS HUANG BIENAL DE ARTE DE BRAGA 2016 Cahier de voyage:París. CAL TORNAR A LA LLUNA Càntirs Castell de Sant ferran de Figueres. CATS COLECCIÓN PERMANENTE DEARTE MEDINACELI. CONTACTA CREIXELL FIRA D'ART 2016 CUADERNO DE VIAJE CURRICULUM DIBUJOS ESTIVALES EL MITO DE LEANDRO Y HERA EN PREPARACIÓN ERMITA DE FISCAL (HUESCA) ESTUDIOS SOBRE EL ARABESQUE Nº1.L.66 DE CLAUDE DEBUSSY. EXPOSICIÓN :SEFARAD PAISAJES DE NOSTALGIA.MUSEO CORTIJO MIRAFLORES. MARBELLA. FELICITACIÓN 2012 FESTIVAL POESÍA ENTRE ALMENAS Galería D'Art María Cinta Dalmau. GALERÍA MARIA NIEVES MARTÍN Galerias GALERIE L'ARBRE BLEU HOMENAJE A LOS PALMARES MURCIANOS Y ALICANTINOS HOMENAJE CERVANTINO HUMET SAULA CALELLA 2016 IMAGINARIUM IMAGINARIUM. Iglésia de Jesús. Fiscal (Huesca). IMAGINARIUMMayo de 2015 INTERVIUS LA CERVERINA D'ART. IMAGINARIUM. LA MIRADA DE PICASSO LES CARBONERES: BARCELONA LIBRO: NOCTURNO. LIBRO: PAISAJES AZULES. LIBRO: PEQUEÑO TRATADO DE PAISAJES LITORALES LIBRO: SUEÑOS Libro: YO DE MAYOR QUIERO SER. Lugares que me inspiran MAGIC BOX Mandalas MARINAS MAS FORASTER. MONTBLANC MASMONZÓN MENORAH MUSEO DE BELLAS ARTES DE CARTAGO. MUSEU D'HISTÒRIA DE LA INMIGRACIÓ DE CATALUNYA Música que me inspira news NOSTÀLGIES. OBRA ACTUAL/ PARADÍS OBRA CASAS OBRA DONACIÓN OBRA SOLIDARIA OBRA/ SOUTERN AND EASTERN LANDSCAPES OBRA/ADMINICULOS PARA UN VIAJE INTERIOR. OBRA/DIBUJOS ORIENTALES OBRA/Est ubi inficere animan. OBRA/EXPERIMENTACIONES DIGITALES OBRA/HIMALAYA OBRA/INDIA OBRA/ISTANBUL OBRA/NATURES MORTES OBRA/ORIENT OBRA/PAISAJES MEDITERRÁNEOS OBRA/PALMS OBRA/PINTURAS DE ENERO OBRA/PINTURAS PARA EL FIN DE UN SIGLO OBRA/SÝMBOLON OBRA/TERRITORIOS DE PAZ OBRA/UMBRAL POÉTICO Y NOSTALGIA DE LA TIERRA. OCELLS Opinión OS DE BALAGUER OTROS BAILAN. PAISAJES CON DOS PRESENCIAS. PAISAJES DE AUSENCIA PAISAJES DE SEFARAD PAISAJES DEL ALMA PAISAJES PATRIAS PECES Personas que me inspiran POESIS PRESS PROCEDIMIENTOS PICTÓRICOS PROCESOS QUE BELLA ESTA LA MAR ESTA NOCHE RECORDS I ALTRES RACONS DE L'ÀNIMA RECUERDOS Y OTROS RINCONES DEL ALMA. REFLEXIONES SOBRE ARTE SE BAIGNER SERIE PARADIS SHIPS Sobre mi pintura SOMNIS TANGRAM TANGRAM. SANT JORDI 2016. TRATADO DE LUNAS Trocitos de Mar UNOS BEBEN V EXPOSICIÓN COLECTIVA DE ARTISTAS NACIONALES. VIDEOS EN YOUTUBE VOLVER X ART AL VENT YO SIEMPRE QUISE SER UN GRAN PEZ.

miércoles, 22 de junio de 2011

THEME FOR THE GREATS CITiES. SIMPLE MINDS.

BLADE RUNNER. LOVE THEME. VANGELIS.

PACO ORTEGA. Versión de Moon River de Henry Mancini y Henry Mancini "Moon River" al piano.






ELS BANYS ÀRABS DE LA CIUTAT DE GIRONA AMB ULLS I COR DE PINTOR.








ELS BANYS ÀRABS DE LA CIUTAT DE GIRONA AMB ULLS I COR DE PINTOR.



Mostrar el meu treball pictòric en el marc dels “Banys Àrabs” de la ciutat de Girona, és un autèntic privilegi i una gran experiència creativa. Els artistes en particular i moltes persones en general, estem acostumats a gaudir dels petits detalls que la vida ens ofereix a qualsevol tipus de context i moment. Valorem doncs, sensacions, colors, llums, textures, sons, riquesa que després, sense cap dubte formara part dels nostres records, de les nostres experimentacions creatives. A més de tenir presents aquests aspectes sensibles propis dels espais, tanmateix ens sensibilitzen aquells que formen part del temps. El passat, és coneixement, trasllació, imaginació, onirisme i superació. Altres èpoques, cultures i civilitzacions son valors a tenir presents en aquests trànsits creatius.
Els “Banys Àrabs” de la ciutat de Girona, molt abans d'aquesta exposició, havien estat per mi focus d'atenció plàstica. Recull de sensacions i emocions, sorpresa davant els canvis lumínics, textures de pedres amb infinitat de possibilitats cromàtiques, l'aigua de la pila i el seu cicle com metàfora simbòlica de la vida transitòria, les arcades com portes i finestres que connecten diferents dimensions que no espais. Un dels valor que ràpidament em van fer pensar en aquest projecte creatiu, finalitzat amb aquesta exposició, va ser el fet de pensar per una banda, que aquests murs freds, record de la permanència de la pedra per sobre de la fràgil existència humana, segurament , estaven policromats, ornamentats, decorats amb pintures, tapissos, penjols, catifes i escuts en consonància amb l'increïble context envoltant, el barri jueu, la catedral i altres basíliques d'aquella medieval Girona que tots valorem i estimem. Per tot això, vaig pensar que el color havia de tenir un gran protagonisme com element necessari de la recuperació idealitzada d'un espai ric i esplendorós. Aquestes pintures cromàtiques penjants, a més mostrarien amb les seves iconicitats una estètica naïf, ingenuïtat a la manera d'aquelles mans que per sobre dels rigors acadèmics i realistes que vindrien segles després, expressaven a l'edat mitjana, amb el seu traç, símbols i estilitzacions al servei del natural dogmatisme religiós de l'època.

Per altra banda, he tingut present tanmateix valors propis de l'imaginació. Penso en aquest banys a l'època a la qual funcionaven plenament, i me'ls miro des de la perspectiva emocional, pensant que aquelles persones que els gaudien, ho feien des de la necessitat de curar els seus cossos i esperits mitjançant la capacitat purificadora i regeneradora de l'aigua, avui estudiat i demostrat a l'àmbit de la hidroteràpia. En aquest sentit, s'obre la possibilitat d'entendre els banys com un espai a més de lúdic, de diàleg, inclús de relació social i comercial, com un lloc on dipositar l'ànima per tal que el plaer dels sentits procurin una temporal felicitat. Això no és més que una virtual recreació del paradís, al menys d'algunes de les sensacions de relaxació, pau, amor, compassió que es constata al veritable paradís, segons preconitzen les tradicions islàmica, jueva, i cristiana.

Així, les meves pintures aquí mostrades no pretenen ser més que idealitzacions d'aquests paradisos somniats, dimensions atemporals on la felicitat haurà de ser plena i no tan sol un concepte fràgil i efímer...Palmerals plens de dolços fruits, rius de nèctar, cels estel.lats, incommensurables e infinits, portes, finestres i arcs de transcendència.



RAFAEL ROMERO.